Menu degustacyjne - Kolacja Sylwestrowa 2022/2023
Amouse bouche
Ostryga w limonowej emulsji z zieloną pianą z ogórka
Przystawka
Dekonstrukcja tatara wołowego : polędwica wołowa/ piklowane grzyby shimeji/ marynowana rzodkiew/ puder z oliwy truflowej / żel z żółtka/ szalotka/ kapary
Wino: Kaltem Quintessenz Sauvignon Blanc
Zupa
Zupa rydzowa/ kluseczki trofie/ pianka tymiankowa
Danie rybne
Sandacz smażony/ bulgur szafranowy/ sos z trawy cytrynowej/ groszek cukrowy/ oliwa pietruszkowa
Wino: Bromita del Cervo Chardonnay
Intermezzo
Granita z czerwonej pomarańczy sycylijskiej z granatem/ Gin
Danie mięsne
Polędwica z sarny/ seler sous vide/ pure Calvados/ kasztan smażony/ marynowana rzodkiew arbuzowa/ sos Demi Glace
Wino: La Rioja Alta Gran Reserva Vina Arana
Deser
Mus z białej czekolady w białym zamszu/ curd yuzu/ biszkopt migdałowy z likierem Goldwasser
Wino: Madeira Doce
Cena
Menu w opcji bez win w cenie 440 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie 590 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Lampka francuskiego wina musującego Frederic Chopin dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Gdzie?
Restauracja Filharmonia Gdańsk, Ołowianka 1 (w budynku Filharmonii wejście od strony rzeki - Motławy)
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes (including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by MODERNA PROFIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Świętojańska 45, 81-391, Gdynia. You can change cookie settings in the settings.